Solliciteren bij de Partij voor de Dieren banner

Partij voor de Dieren brengt groeiende internationale beweging voor dieren en planeet naar Den Haag

Marianne Thieme, oprichter en leider van ’s werelds eerste succesvolle Partij voor de Dieren, gaf afgelopen vrijdag een lezing in Den Haag over de aanjagersrol van de partij op het gebied van dierenrechten, natuur en milieu. Ze benadrukte ook de belangrijke rol van een groeiende internationale politieke beweging die de traditionele politiek op haar kop zet. De volledig uitverkochte lezing maakte deel uit van de internationale conferentie “Make a change for Livestock and our Planet”, waaraan deelnemers uit 22 landen van over de hele wereld deelnamen.


Deelnemers aan de conferentie Make a change for Livestock and our Planet”

Thieme schetste de opkomst van een nieuw soort politiek. Een die niet langer de belangen van de mens centraal stelt, maar die van de planeet en al haar bewoners.

Marianne Thieme: “Het geeft mij geweldig veel energie om met zoveel gelijkgestemden samen te zijn, te spreken, te luisteren en de toekomst van onze prachtige beweging verder vorm te geven. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat met je idealen en met je zorgen over de wereld, de dieren, de natuur, het klimaat, het milieu. En dat je samen de overtuiging deelt dat we daar een positieve verandering in kunnen brengen. Elke grote verandering in de geschiedenis, is begonnen met een kleine groep betrokken mensen. Mensen die dromen van een ideaal. Mensen die niet opgeven voordat dat ideaal bereikt is.”

De lezing was onderdeel van de internationale conferentie “Make a change for Livestock and our Planet”. Deze conferentie werd georganiseerd door de Animal Politics Foundation. Deelnemers van over de hele wereld – van Spanje tot Zweden, van Georgië tot Australië en van Marokko tot Canada – wisselden kennis en ideeën uit over de onhoudbare rol van de vee-industrie – een rol die om verandering vraagt. Deelnemers spraken onder meer met Jeroen Willemsen (oprichter van de Green Protein Alliance), Geert Laugs (directeur van Compassion in World Farming) en Vladlena Martsynkevych (programma coördinator van Bankwatch).

Alle deelnemers van de vijf dagen durende conferentie waren enthousiast. Een vertegenwoordiger van de Finse partij voor de dieren: “Samenzijn met deze internationale groep motiveert enorm. Samen gaan wij een paradigmaverschuiving teweegbrengen. Eén termiet kan helemaal niets doen. Maar een groep termieten kan een enorm gebouw neerhalen. En dat is precies wat wij gaan doen: het huidige onrechtvaardige, fossiele systeem neerhalen.”

En een deelnemer uit Marokko: “Dankzij deze conferentie ga ik terug naar mijn land met een gigantische tas vol hoop.”